Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині влаштували народні гуляння (Фото)

На Дніпропетровщині влаштували народні гуляння (Фото)
14 Січ 2020 13:35 | Обласні новини

Історично склалося, що в Україні свято Меланки відзначали 13 січня. На Щедрий вечір, тобто в ніч під Старий Новий рік, майже по всій Україні традиційно ходили гурти ряджених — молодіжні ватаги, які щедрували й водили «Маланку» — своєрідний маскарад.

 «Маланка» — народне дійство, що прийшло до нас із глибокої давнини, і покликане виконувати магічно-закликальну функцію — відганяти злих духів і забезпечити людям урожай та здоров’я.

Для підтримки та вшанування народних традицій учасники «зразкового» аматорського вокального ансамблю «Зорепад» Васильківського РБК (художній керівник Наталія Данилюк) підготували щедрувальний вертеп для жителів селища Васильківка. Церемоніальне дійство включало виконання тематичних  пісень «Добрий вечір тобі», «Щедрик», «Нова радість стала» та ігрових епізодів. Не цураючись традицій, діти вітали та щедрували у різних організаціях. Вони побували і в державних установах, і в приватних, де їх тепло та щедро зустрічали і дякували за можливість відчути той прадавній дух народних святок. Не забули цього дня і про військових — відвідали військовий комісаріат.

Оставить комментарий

avatar
250