Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Миколаївка – smart-село №1 в Україні

Миколаївка – smart-село №1 в Україні
24 Гру 2019 16:35 | Обласні новини

Smart-об’єкти та ігрові майданчики відкрили у Миколаївській ОТГ на Петропавлівщині. Справа рук – місцевих активістів, які перемогли у конкурсі «Громада своїми руками» за підтримки ДТЕК та Миколаївської сільради. Загальна вартість проєктів – понад 400 тисяч гривень.

Перші серед українських сіл зі smart-технологіями. Тепер у центрі Миколаївки є альтанка з сонячними панелями та інтерактивний стіл.

«У нашому smart-парку тепер можна підключити ноутбук, колонки і транслювати, наприклад, кіно під відкритим небом. Залишити відгуки, коментарі та питання для депутатів і сільського голови на інформпанелі. Почитати новини про громаду та скористатися інтернетом», — розповідає ініціатор проєкту Вікторія Биковська.

Не забувають в Миколаївці і про фізичний розвиток. Ще дві ініціативні групи виграли грант на створення спортивно-ігрових майданчиків. Для малюків такий куточок облаштували у садочку «Малятко». Тут є ігровий будиночок, карусель, балансир, гойдалка та гумова зона для фізичних занять. Подбали і про спорт для дорослих. На колишньому пустирі на розі вулиці Вокзальної з провулком Польовим встановили турніки, гойдалки, каруселі. Підтягуватися сюди приходить і 59-річна жителька села Надія Бас.

Оставить комментарий

avatar
250