Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Школярам Дніпропетровщини розповіли, як працює Верховна Рада України

Школярам Дніпропетровщини розповіли, як працює Верховна Рада України
23 Гру 2019 15:55 | Обласні новини

Хто такий спікер, про що говорять на пленарних засіданнях та чим займаються спеціальні комісії? Школярам Дніпропетровщини розповіли, як функціонує Верховна Рада України. Парламентський урок для старшокласників провели в облдержадміністрації. Захід організували з нагоди Днів Парламенту у Дніпрі.

 «Такі уроки проводимо і безпосередньо у Верховній Раді, і в різних регіонах України. За останні три місяці на наших заняттях побували близько 7 тисяч школярів. Основна мета – дати учням розуміння про реальні функції парламенту в Україні та роль народних депутатів, а також розповісти, як громадськість може взаємодіяти з можновладцями. Ми залучаємо до таких занять і народних депутатів, які особисто знайомлять дітей зі своєю роботою», – розповіла керівниця Освітнього центру Верховної Ради України Марина Терещук.

У програмі уроку – перегляд відео-роликів про структуру та різні аспекти роботи Верховної Ради України, обговорення побаченого, спілкування з депутатами. А ще – інтерактивна гра. Під час неї школярі моделюють роботу справжнього парламенту, визначають «спікера» Верховної Ради та «голосують» за законопроєкти.

Оставить комментарий

avatar
250