Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Громади Дніпропетровщини можуть поборотися за гранти з підвищення енергоефективності

Громади Дніпропетровщини можуть поборотися за гранти з підвищення енергоефективності
23 Гру 2019 10:25 | Обласні новини

Містам та міським ОТГ області пропонують долучитися до чергового конкурсу на отримання грантів. Вони можуть виграти від 5 до 10 тис євро на проведення заходів із підвищення енергоефективності громадських будівель. Реалізація проєкту – вже у першому півріччі 2020-го. Про це повідомили в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

«Термомодернізація громадських будівель – важлива складова забезпечення енергетичної незалежності держави. На жаль, далеко не всі громади мають достатньо фінансів для підвищення енергоефективності медичних та освітніх закладів. А ще – муніципалітетам бракує фахових знань у цій сфері. Отримати необхідну підтримку вони можуть завдяки гранту від GIZ», – зазначили в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

Долучитися до конкурсу можуть міста і міські ОТГ з чисельністю населення до 200 тис. В результаті конкурсу вони отримають співфінансування до 70% на придбання послуг з енергоефективності.

Наприклад, на проведення енергоаудитів, розробку проектно-кошторисної документації для впровадження енергоефективних заходів, енергетичне планування, впровадження системи енергетичного менеджменту та моніторингу.

Оставить комментарий

avatar
250