Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Молодих вчених Дніпропетровщини відзначили преміями Президента

Молодих вчених Дніпропетровщини відзначили преміями Президента
20 Гру 2019 16:35 | Обласні новини

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними преміями молодих вчених Дніпропетровщини. Лауреатами стали дослідники з Національного технічного університету «Дніпровська політехніка, Українського державного хіміко-технологічного університету та Криворізького ботсаду НАН України. За наукові розробки вони отримають по 40 тисяч гривень, повідомили у департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«У 2019 році на конкурс було подано майже 60 робіт від молодих вчених зі всієї України. Із них 40 відзначили державними преміями. Отримали їх і представники наукових установ Дніпропетровщини, – розповіли у департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації. – Традиційно у лідерах – прикладні наукові розробки».

Премією відзначили роботу кандидата біологічних наук, молодшого наукового співробітника Криворізького ботанічного саду Ольги Зубровської. Вона присвячена вивченню шляхів покращення екологічної ситуації. Тема дослідження – «Фізіологічна стійкість рослин в культурфітоценозах промислових міст».

Оставить комментарий

avatar
250