Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині прийняли бюджет: на що спрямують кошти

На Дніпропетровщині прийняли бюджет: на що спрямують кошти
13 Гру 2019 14:40 | Обласні новини

Дніпропетровщина прийняла обласний бюджет на 2020 рік. На реконструкцію та ремонт шкіл, садочків, лікарень, доріг, спортоб’єктів передбачили майже 2,1 млрд грн. Ще 1,2 млрд грн, які виділили з держбюджету, направлять на будівництво аеропорту. Повідомляють у ДніпроОДА.

У 2020-му на ремонт доріг Дніпропетровщини виділять 1,3 млдр грн. З них понад мільярд – кошти державної субвенції. Порівняно з 2019 роком, вона збільшиться у 1,5 рази.

На реконструкцію та будівництво водогонів заклали понад 115 млн грн. Цим коштом, зокрема, втілять проєкти з водозабезпечення Черкаського, Гвардійського та Губинихи. В обласному бюджеті врахували пріоритетний список об’єктів, які плануємо оновити в першу чергу. Це школи, садочки, лікарні, парки, водоводи по всій області. Будемо закуповувати сучасне обладнання для медзакладів. Вперше отримаємо субвенцію на розвиток екстреної меддопомоги – майже 130 млн грн.

Загалом обласний бюджет на 2020 рік – майже 10,5 млрд грн.

«Наступного року бюджет матимемо менший, ніж у 2019-му. Це пов’язано, зокрема, з новою моделлю фінансування програм соцзахисту. Тепер кошти потраплятимуть напряму до профільного департаменту ОДА та не враховуватимуться в обласному бюджеті. Те ж саме стосується лікарень – окремі послуги в них закупатиме Нацслужба здоров’я. Крім того, на понад 30% зросла реверсна дотація регіону, а додаткова дотація на освіту та медицину скоротилася», – розповіла директорка департаменту фінансів Дніпропетровської ОДА Тетяна Шебеко.

Оставить комментарий

avatar
250