Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Спалахи інфекцій: на Дніпропетровщині перевірять навчальні заклади

Спалахи інфекцій: на Дніпропетровщині перевірять навчальні заклади
5 Гру 2019 15:40 | Обласні новини

У Дніпрі та Дніпропетрвській області ведеться робота із покращання шкільного харчування. Зміни меню та технології приготування страв були впроваджені небезпідставно.

За останні два роки в регіоні зафіксовано 13 спалахів гострих кишкових інфекцій, пов’язаних саме з порушенням організації харчування. Лише за 10 місяців поточного року маємо вже 6 спалахів та 55 постраждалих.

Начальник відділу сан­епіднагляду й організації розслідування спалахів ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович зазначила, що у цьому винні постачальники продуктів харчування. Наприклад, коли на продуктах немає відповідного маркування, тоді неможливо визначити їхню якість, терміни зберігання тощо. «Усі ці фактори є підставою для того, щоб Держпродспоживслужба спільно з департаментом освіти та нау­ки обл­держадміністрації проаналізували проб­лемні питання в навчальних закладах і почали їх вирішувати », — коментує Неля Полюхович.

Питання ціни

Нещодавно було створено робочу комісію для проведення спільних перевірок навчальних закладів області та суб’єктів господарювання, які надають послуги з організації харчування дітей щодо дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпеки харчових продуктів упродовж 2019-2020 років.

Оставить комментарий

avatar
250