Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Сезон грипу: мешканців Дніпропетровщини закликають вакцинуватися

Сезон грипу: мешканців Дніпропетровщини закликають вакцинуватися
2 Гру 2019 20:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині триває вакцинація від грипу. Щеплення вже зробили понад 14 тис мешканців області із груп ризику. Серед них – хворі на хронічні недуги, працівники медичних та навчальних закладів, сфери обслуговування, вагітні. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Щотижня до лікарів області звертаються понад 13 тис людей із симптомами ГРВІ. Найефективніший спосіб уберегтися від ускладнень грипу – вакцинуватися. Профілактичне щеплення бажано зробити всім мешканцям. Та у першу чергу – тим, хто належить до груп ризику. В області вже вакцинувалися понад 14 тис таких людей. Це 76% від загальної кількості мешканців регіону, яким рекомендовано зробити щеплення», – зазначили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

У групі медичного ризику – вагітні, а також хворі на серцево-судинні та легеневі недуги, діабет, ожиріння. Таких мешканців понад 8,6 тис.

Ті, хто контактує з великою кількістю людей, належать до групи епідемічного ризику. Їх в області майже 10 тис. Це медики, викладачі, вихователі, працівники сфери обслуговування, водії громадського транспорту.

Оставить комментарий

avatar
250