Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Будівництво міжнародного аеропорту на Дніпропетровщині розпочнеться вже влітку 2020 року 

Будівництво міжнародного аеропорту на Дніпропетровщині розпочнеться вже влітку 2020 року 
20 Лис 2019 12:05 | Обласні новини

Вже влітку 2020 року розпочнеться будівництво нового аеродрому міжнародного аеропорту в Дніпропетровській області. Він матиме злітно-посадкову смугу, що зможе прийняти літаки всіх типів, та сучасний термінал. Пропускна спроможність летовища сягне 3 млн людей на рік. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко під час презентації проєкту для голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. 

«Дніпро багато років був без авіаційної артерії, яка могла б показати можливості цього міста, –  наголосив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. – Треба віддати належне народним депутатам, яких обрали від Дніпра та області. Вони доклали максимум зусиль, аби ми сьогодні говорили про реалізацію проєкту. Сподіваюся, що навесні 2022 року аеропорт зможе приймати сучасні великі літаки, які будуть забезпечувати і економічне, і туристичне зростання». 

Будівництво має стартувати влітку 2020 року. Нині обирають проєктанта – він буде відомий у грудні 2019-го. У травні наступного року визначаться із генпідрядником.

Оставить комментарий

avatar
250