Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вечеря дурнів: на Дніпропетровщині театр готує прем’єру

Вечеря дурнів: на Дніпропетровщині театр готує прем’єру
19 Лис 2019 19:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині в академічному музично-драматичному театрі імені Лесі Українки наразі тривають репетиції нової комедійної вистави «Вечеря дурнів». П’єсу відомого французького кінорежисера і сценариста Франсіса Вебера ставить заслужений діяч мистецтв України Віктор Попов. Прем’єра відбудеться 6 грудня на основній сцені театру. Повідомляють у прес-службі Кам’янської міської ради.

В адміністрації театру зазначили: кам’янчани, які переглядали казку для дорослих «Дракон» за п’єсою Є. Шварца, вже познайомилися з творчою манерою цього режисера. Тепер Віктор Попов працює у жанрі не зовсім звичному для нього – над постановкою комедії положень він працював лише кілька разів. Втім, режисер задоволений, що довелося зустрітися саме з драматургією Вебера, адже увага і співчуття цього автора завжди звернені до так званої «маленької людини», що дуже зближує його із нашою слов’янською природою і світосприйняттям.

З акторського складу, на думку режисера, кожен потрапив у свою роль. Але головне навантаження ляже саме на двох акторів: Дмитра Алексеєнка та Олександра Тарханова. Крім того, у виставі беруть участь заслужені артисти Марина Юрченко та Анатолій Вертій, а також Тетяна Петренко, Вікторія Тютюренко, Анна Орлова, Олександр Нагорний, Іван Чебан, Анжела Єрмоленко та артистка балету Ілона Малишева. Художнім оформленням і підготовкою костюмів займається досвідчений майстер, театральний художник із Запоріжжя Наталія Ступакова.

Оставить комментарий

avatar
250