Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині через корупційні схеми в будівництві обласний бюджет щороку втрачав мільйони гривень 

На Дніпропетровщині через корупційні схеми в будівництві обласний бюджет щороку втрачав мільйони гривень 
14 Лис 2019 13:35 | Обласні новини

Екс-керівники Дніпропетровської ОДА запроектували понад 300 будівельних об’єктів по всій області. На це в бюджеті заклали 3,8 млрд грн – лише четверту частину від необхідного. Водночас кошторис інфраструктурних проєктів був завищений на 6-15%. Результат – втрачені десятки мільйонів гривень, а по всій області стоять майже 130 недобудов. Про корупційну схему з відмивання коштів та вихід з критичної ситуації розповів під час пресконференції очільник області Олександр Бондаренко. 

«Ми запросили зовнішню аудиторську компанію, аби провести аналіз інфраструктурних проєктів Дніпропетровської ОДА. Одразу із профільного управління облдержадміністрації почали звільнятися люди. Чому? Це стало зрозуміло, коли з’явилися перші результати аналізу. Він показав корупційну схему, через яку обласний бюджет втратив мільйони гривень», – розповів Олександр Бондаренко. 

На 2019 рік ОДА запроєктувала ремонт та реконструкцію понад 300 об’єктів на  14,5 млрд грн. При  цьому реально в обласному бюджеті заклали лише 3,8 млрд грн. Результат – розпочаті та не завершені 129 проєктів.

Оставить комментарий

avatar
250