Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Цукровий діабет: як уберегтися від ускладнень (КОРИСНО)

Цукровий діабет: як уберегтися від ускладнень (КОРИСНО)
12 Лис 2019 15:45 | Обласні новини

На цукровий діабет хворіє 10% населення Землі. Ця підступна недуга вражає і дітей, і дорослих, і старих. На Дніпропетровщині – найвищий в Україні рівень захворюваності. Тільки цьогоріч в області зареєстрували понад 10 тис нових пацієнтів із діабетом, із них 117 – діти. Про те, як попередити хворобу, розповіли на пресконференції у Дніпропетровській ОДА.

«Розрізняють декілька груп хворих на цукровий діабет. Ті, хто належать до І типу, достатньо швидко потрапляють у поле зору лікарів. Адже у такому разі ознаки діабету очевидні – різко знижується маса тіла, значно частішають позиви до сечовипускання. Такі хворі отримують інсулінотерапію, проходять періодичні обстеження і мають високі шанси на повноцінне життя», – зазначила головний ендокринолог області Катерина Маляр. 

Більш підступним, стверджують фахівці, є діабет ІІ типу. Людина може роками навіть не підозрювати про підвищений рівень глюкози у крові. Звідси – ускладнення та враження всього організму. Найбільше страждають очі, ноги та нирки. Іноді пацієнтам діагностують діабет вже після ампутації кінцівок.

Оставить комментарий

avatar
250