Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У 2020 році в Україні планують відкрити 200 сучасних шкіл та дитсадків 

У 2020 році в Україні планують відкрити 200 сучасних шкіл та дитсадків 
8 Лис 2019 15:45 | Обласні новини

100 збудованих та реконструйованих шкіл та стільки ж – садочків, електронні підручники, 50 нових навчально-практичних центрів для ПТУ та більше заохочень для педагогів. Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад розповіла про плани на 2020 рік – від розвитку дошкілля до науки. «To do list» для МОНу вона презентувала в сучасному садочку в Обухівці на Дніпропетровщині. 

«Прагнемо створити цілісну систему освіти, яка б забезпечувала безперервні можливості якісного навчання – від народження і до дорослого життя. Давала можливість розвивати компетентності, необхідні в сучасному світі для успішного професійного розвитку, – зазначила Ганна Новосад. – Дніпропетровська область – лідер із впровадження нової системи освіти на різних рівнях. Це той приклад, який мають переймати інші регіони». 

Окрема увага у стратегії розвитку освіти на найближчий рік  – дошкіллю. В Україні планують збудувати та реконструювати 100 дитсадків та створити 15 тис нових місць для малечі.

«Сьогодні ми знаходимося в чудовому дитсадку, де кожен хлопчик та дівчинка можуть бути щасливими. Наше завдання – створити такі можливості для всіх дітей. Нині в Україні для 33 тис малих не доступна дошкільна освіта, маємо скоротити цю цифру до мінімуму», – наголосила міністерка. 

Оставить комментарий

avatar
250