Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Небезпечна хвороба: чи є на Дніпропетровщині вакцина від дифтерії

Небезпечна хвороба: чи є на Дніпропетровщині вакцина від дифтерії
4 Лис 2019 15:40 | Обласні новини

Дніпропетровська область стовідсотково забезпечена вакцинами від дифтерії. Лікарі наголошують: аби захиститися від смертельно небезпечної хвороби, робити щеплення слід і дітям, і дорослим. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

В Україні зафіксовані випадки захворювання на дифтерію – постраждали вже понад 20 людей. На щастя, хвороба поки що оминає Дніпропетровську область.

У регіоні лише 52% дітей та 60% дорослих вакциновані від дифтерії. «Процедура безкоштовна. Кожна амбулаторія має достатню кількість вакцини. Проблема тільки в тому, що деяких людей зупиняють страшилки про якість вакцин або умови їх зберігання. Це недолугі міфи», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк.

Валерій Сердюк додав: щеплення можна зробити у свого сімейного лікаря. Перед процедурою він огляне пацієнта та визначить, чи немає протипоказань.

«Дифтерія – дуже небезпечна хвороба, особливо в перші шість років життя. Тому в календарі щеплень масова вакцинація запланована у ранньому віці. Проте дорослим, аби якісно підтримувати свій імунітет, також потрібно робити щеплення – раз на 10 років, – зазначила в.о. медичного директора ЦПМСД №1 Надія Сальнік. – Вакцина має антитоксичний ефект. Тому вона не захищає нас від самої хвороби, а дозволяє уникнути важких ускладнень».

Оставить комментарий

avatar
250