Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Учні дніпровської школи №1 вибороли у конкурсі сучасну медіастудію

Учні дніпровської школи №1 вибороли у конкурсі сучасну медіастудію
4 Лис 2019 12:15 | Обласні новини

У всеукраїнському конкурсі Youth MediaLab визначили 20 переможців. Серед них – дніпровська школа №1. Тепер юні журналісти отримають сучасну медіастудію. На новому обладнанні зможуть створювати якісні відеоролики. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Зараз медіаграмотність викладають у школах. Із сучасно обладнаними центрами вивчати журналістику стане ще цікавіше. Юні аматори із дніпровської школи №1 перемогли у важкому конкурсному відборі. Підготовлений старшокласниками-ентузіастами відеоролик був визнаний одним із кращих серед більш ніж півтисячі інших робіт», – зазначили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

У дніпровській школі №1 майже 30 років працює власне інформагентство «Вікна». Вже декілька поколінь учнів пробують себе в журналістиці. Раніше випускали тільки газету, а тепер ще й монтують відеороліки до різних свят. Знімають сюжети про шкільне життя, бліц-інтерв’ю з учителями й однолітками.

«Багато наших випускників пов’язали своє життя із журналістикою, – розповіла заступниця директора Валентина Коряхова. – Коли дізналися про конкурс, у дітей аж очі запалали. Та до дедлайну залишалося три дні. Цього часу замало для підготовки ролику. Ми й не сподівалися на перемогу. Допомогли дитячий ентузіазм, творчий запал та нестримне бажання перемогти». 

Оставить комментарий

avatar
250