Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікопольському районі відкрили одну з найбільших сонячних електростанцій в Європі

У Нікопольському районі відкрили одну з найбільших сонячних електростанцій в Європі
31 Жов 2019 18:05 | Обласні новини

У Нікопольському районі Дніпропетровської області запустили другу за потужністю сонячну електростанцію в Європі та першу – в Україні. Щороку вона вироблятиме 400 млн кВт-год електроенергії – достатньо для 200 тис домогосподарств. Проєкт вартістю понад 190 млн євро втілили виключно коштом інвестора. 

«Дніпропетровщина в лідерах України з розвитку альтернативної енергетики. Чергове підтвердження – нова СЕС у Нікопольському районі. Це наймасштабніший проєкт в сонячній енергетиці країни, – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Важливо, що об’єкт збудовано без жодної копійки держкоштів – виключно за рахунок інвестора. В результаті маємо додаткові надходження до бюджету, нові робочі місця та підприємство, яке не шкодить довкіллю. А ще – проєкт сприятиме енергонезалежності країни». 

Покровську сонячну електростанцію звели поблизу села Катеринівка на території колишнього кар’єру. На землях, практично непридатних для сільського господарства, встановили 840 тисяч сонячних панелей. Вони зайняли площу, рівну 600 футбольним полям – понад 400 га. Вага металевих конструкцій досягла 19 тис тонн – це як дві Ейфелеві вежі.

Оставить комментарий

avatar
250