Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Секрет равлика: як доять малу рогату худобу і де використовують кінцевий продукт

Секрет равлика: як доять малу рогату худобу і де використовують кінцевий продукт
30 Жов 2019 10:40 | Обласні новини

Огляд новітніх українських продуктів: слиз равлика. Компанія «Здравлик» з Дніпропетровщини.

Муцин (складний білок — глікопротеїн) — це слиз равлика в звичному нам розумінні. Був відкритий в Південній Америці в 20-ті роки минулого сторіччя. Фермер з Чилі, спостерігаючи за своїми працівниками, які вирощували равликів на екологічних чистих фермах для французьких ресторанів, зауважив, що шкіра рук співробітників навіть у зрілому віці виглядає молодою і гладкою. Крім того, дрібні подряпини і пошкодження шкіри гоїлися в рази швидше, ніж у інших людей.

Звичайно ж, це спостереження не могло не зацікавити вчених з усього світу, які внаслідок почали активне дослідження муцину, яке тривало два десятка років, і відкрили всі його чудові властивості, з’явилися і перші виробники слизу – равликові компанії.

Але не варто бігти закуповуватися Ахатин і пускати їх в подорож по шкірі, як це роблять в деяких екзотичних салонах краси. По-перше, це небезпечно – равлики переносник багатьох паразитів та захворювань, а фермерський равлик – дотримується сурового ветеринарного контролю, а для виробництва косметичних кремів використовують відфільтрований екстракт слизу равлика. По-друге, равлик виділяє два види слизу: один потрібен для полегшення пересування і ковзання, він не містить корисних елементів в необхідній концентрації. А ось другий вид слизу, який равлик виділяє в моменти небезпеки (стресу) або для загоєння ран — саме той, який використовують сучасні косметологи. Зокрема, муцин широко застосовують у виробництві косметики саме південнокорейські та європейські фахівці.

Оставить комментарий

avatar
250