Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У 2019-му в обласному онкологічному диспансері прооперували майже півтисячі жінок із раком молочної залози

У 2019-му в обласному онкологічному диспансері прооперували майже півтисячі жінок із раком молочної залози
15 Жов 2019 14:45 | Обласні новини

З початку 2019 року медики Дніпропетровського онкологічного диспансеру прооперували майже 500 жінок із раком молочної залози. Про це під час пресконференції у Дніпропетровській ОДА повідомив лікар-хірург обласного онкологічного диспансеру Олександр Ткачук. За його словами, раннє виявлення хвороби – запорука успішного лікування.  

«Вчасне діагностування раку молочної залози – запорука збереження здоров’я та життя людини. За оцінками фахівців, понад 40% всіх випадків раку можна попередити. Наприклад, у нашому диспансері проводять операції з видалення доброякісної пухлини молочної залози. З початку року лікарі здійснили 300 таких втручань. Ще 500 пацієнток, яких прооперували, мали ракові утворення», – розповів лікар-хірург Дніпропетровського обласного клінічного онкологічного диспансеру Олександр Ткачук.

Медики онкодиспансеру використовують сучасні технології. Вони дозволяють проводити й комплексні операції з видалення відразу декількох пухлин, і втручання зі збереженням враженого органу. Якщо ж частину залози доводиться видалити, її замінюють на імплант. Можуть також пересадити і здоровий лімфовузол з інших органів на місце ураженого.

Оставить комментарий

avatar
250