Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Талант від Бога: у Дніпрі вшанували легендарного земляка (Фото)

Талант від Бога: у Дніпрі вшанували легендарного земляка (Фото)
11 Жов 2019 14:40 | Обласні новини

У Дніпровському Будинку мистецтв відбувся вечір, присвячений 95-й річниці від дня народження унікального митця петриківського розпису Федора Панка. Ушанувати пам’ять Федора Савовича прийшли художники, члени регіонального клубу екслібрису та графіки «Кобзар», Національної спілки майстрів народного мистецтва України, журналісти, молодь.

Пісня як розпис

Під час заходу директор Будинку мистецтв Валентина Слобода цікаво розповіла про творчий шлях митця, познайомила з його роботами, історією їх створення. Також на вечорі були присутні донька і син славетного художника — Валентина та Віталій, які нині продовжують творчий шлях свого батька й активно популяризують традиції унікального козацького розпису.

Зокрема, Валентина Панко на згадку про батька створила музей і веде роботу зі збереження й розвитку старовинного петриківського малярства. Також пані Валентина — офіційний представник ЮНЕСКО зі збереження нематеріальної культурної спадщини (традицій декоративного розпису). Майстриня й сама багато працює, нині вона відома у світі: демонструє свої роботи та майстерність на виставках у багатьох країнах.

Оставить комментарий

avatar
250