Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпрі очікують дві хвилі грипу

У Дніпрі очікують дві хвилі грипу
11 Жов 2019 09:40 | Обласні новини

Згідно з комплексною програмою «Здоров’я населення Дніпра» місто закуповує препарати проти грипу та ГРВІ. Вакцинуватимуть деякі групи – безкоштовно. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Закупівлі препаратів проти грипу та ГРВІ проходять через систему «ProZorro». Вакцини вже мають деякі стаціонари та поліклініки. Насамперед безкоштовно прищеплюватимуть вагітних, медичних працівників і людей з інвалідністю.

«Протягом сезону на грип та ГРВІ в Україні, за прогнозом, захворіє 6,7 млн осіб, з них близько 700 тисяч – мешканці Дніпропетровської області. Очікуються дві хвилі: в грудні і наприкінці січня-початку лютого. Також, згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), протягом нового епідемічного сезону в Північній пів кулі циркулюватимуть 4 віруси грипу: два типу А і два – типу В», – повідомила завідувачка відділу організації епідеміологічних досліджень ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олена Кузьменко.

Для діагностики грипу і ГРВІ у Дніпрі з’явилися швидкі тести, які можуть дати результати через 15 – 30 хвилин. Хоча найбільш дієвими залишаються лабораторні аналізи.

Оставить комментарий

avatar
250