Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині з’являться перші в Україні реабілітаційні центри для дітей, постраждалих від насильства

На Дніпропетровщині з’являться перші в Україні реабілітаційні центри для дітей, постраждалих від насильства
24 Вер 2019 16:00 | Обласні новини

На Дніпропетровщині створять центри допомоги дітям, постраждалим від насильства. Вони будуть на кшталт ісландської моделі «барна хуз». Там маленькі жертви сексуального та фізичного насилля отримуватимуть кваліфіковану допомогу психологів, адвокатів, правоохоронців. Першим кроком до появи таких центрів став тренінг для представників соцслужб, що пройшов у Дніпропетровській ОДА. Його провела професорка із Загреба Гордана Фландер-Булян.

 «В області вже діють осередки соціальної допомоги дітям, які стали жертвами насильства: притулки, мобільні бригади психологів та соцпрацівників. Та нас цікавить і європейський досвід. Наприклад, діяльність хорватських «барна хуз» – центрів захисту дітей та молоді. Такі осередки комплексної допомоги плануємо створити і в нашому регіоні», – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

 Перший хорватський реабілітаційний центр для маленьких жертв насилля з’явився 17 років тому у Загребі. Його засновниця – професорка, клінічна психологиня Гордана Фландер-Булян привезла на тренінг до Дніпропетровської ОДА більш ніж сотню слайдів. У них закарбовано майже двадцятилітній досвід Хорватії у захисті прав дітей.

Оставить комментарий

avatar
250