Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Бабайківці на Царичанщині запрацювала сучасна амбулаторія сімейної медицини

У Бабайківці на Царичанщині запрацювала сучасна амбулаторія сімейної медицини
3 Вер 2019 10:50 | Обласні новини

Тепла енергоефективна будівля, облаштована новими меблями та сучасним обладнанням. Амбулаторію європейського зразка відкрили у селі Бабайківка Царичанського району. Відтепер місцеві можуть просто на місці зробити електрокардіограму, здати аналізи та проконсультуватися з вузькопрофільними фахівцями із обласного центру за допомогою телемедицини. Про це розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Доступ до якісних медичних послуг має бути у всіх жителів Дніпропетровщини, незалежно від того, мешкають вони у великому місті чи селі, – зазначили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. – В амбулаторії, зведеній «з нуля» за сучасними стандартами, мешканці 10 сіл Царичанського району отримують всі послуги первинної меддопомоги на якісно новому рівні».

У новій амбулаторії – кабінети щеплень, сімейного лікаря, маніпуляційна, денний стаціонар. Облаштували й куточок невідкладної допомоги. Якщо пацієнт у важкому стані, його кладуть на спеціальну кушетку, оснащену міні-комп’ютером. На монітор виводяться дані основних показників – кардіограма, пульс, тиск.

Оставить комментарий

avatar
250