Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині запроваджують патронатні родини

На Дніпропетровщині запроваджують патронатні родини
9 Сер 2019 10:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині запроваджують соціальну послугу – патронат над дитиною. На сьогодні одна з таких родин – у Жовтих Водах. Вона прийняла та реабілітувала п’ятьох дітей. Наразі пройшли первинний відбір і навчаються ще десять кандидатів у патронатні вихователі.rn Про це повідомили у службі у справах дітей Дніпропетровської ОДА. 

«Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на певний період. Це захист прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками чи законними представниками», – розказали у службі. 

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані новонароджені, від яких відмовились батьки, підкинуті або безпритульні. Діти із сімей, де існує загроза життю та здоров’ю. Ті, хто зазнав насильства, або чиї батьки померли.

Термін перебування дитини в такій сім’ї визначається кожного разу індивідуально, однак не має перевищувати трьох місяців. В особливих випадках може бути подовжений до шести місяців.

Оставить комментарий

avatar
250