Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Територіальним громадам Дніпропетровщини розказали, як економити ресурси та підвищувати енергоефективність 

Територіальним громадам Дніпропетровщини розказали, як економити ресурси та підвищувати енергоефективність 
26 Лип 2019 14:40 | Обласні новини

Зростання цін на енергоносії мотивує територіальні громади серйозно замислюватися над заощадженням. Один із кроків – бережливе споживання ресурсів. Однак для досягнення суттєвої економії варто запроваджувати у будинках, школах, дитсадках і лікарнях енергоефективні заходи. Як це зробити, громадам області розповідали на семінарі у Дніпропетровській ОДА. 

«Дніпропетровщина щорічно споживає більш ніж чверть енергоресурсів всієї країни. Визначальний фактор конкурентоспроможності і стабільності громад – ефективне енергоспоживання. Наразі Дніпропетровська область відмовляється від викопного палива та активно розвиває відновлювану енергетику. Завдяки цьому за останні чотири роки споживання електроенергії в регіоні зменшилося на 4%, а природного газу – на 23%», – наголосив начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Дніпропетровської ОДА Едуард Кирпичов. 

До семінару долучилися представники міст, районів та об’єднаних громад області. Їм розказали про результативні інструменти забезпечення енергоефективності та зменшення енерговитрат. Ці стимули стосуються як бюджетної сфери, так і житлової.

Оставить комментарий

avatar
250