Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Журналісти Deutsche Welle побували у Нікополі, щоб зафільмувати кадри з життя прифронтового міста

Журналісти Deutsche Welle побували у Нікополі, щоб зафільмувати кадри з життя прифронтового міста
26 Вер 2024 16:36 | Новини Нікополя
Співпраця міської влади з журналістами дозволяє показувати світу нелегке сьогодення Нікополя, який понад два роки знаходиться під щоденними обстрілами військ рф. У рамках сюжету, журналіста інформаційного каналу Deutsche Welle («Німецька хвиля») також поспілкувалися з міським головою Олександром Саюком.
– Ситуація складна. Від початку ворожих обстрілів у Нікополі загинуло 60 мирних мешканців, 456 – поранено, також пошкоджено понад 6 тисяч будівель. Тому питання безпеки, відновлення осель мирних мешканців, ліквідації наслідків обстрілів – є і залишаються для нас ключовими. Я особисто контролюю процес допомоги людям, які постраждали від обстрілів. Екстрений ремонт, прибирання уламків, вивезення будсміття та, що важливо, відновлення будинків, – проводяться безкоштовно для нікопольців. Це стало можливим завдяки результативній співпраці з обласною військовою адміністрацією, рядом благодійних організацій, коштам, які виділяються з міського бюджету, – зазначив, відповідаючи на питання медівників, Олександр Саюк.
Кадри нелегкого сьогодення Нікополя важливо показувати усьому світу. Це нагадує, що війна триває, допомагає заручитися підтримкою світової спільноти для остаточної перемоги над ворогом.

Оставить комментарий

avatar
250