Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Кабмін скасував застосування графіків відключень світла на території восьми громад Нікопольщини, в тому числі й нашого міста

Кабмін скасував застосування графіків відключень світла на території восьми громад Нікопольщини, в тому числі й нашого міста
19 Лип 2024 19:06 | Новини Нікополя
Через російський терор та аномальну спеку в Україні фіксується постійний дефіцит генераційних потужностей, тому «Укренерго» змушене вдаватися до вимкнень споживачів. Про це сьогодні зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Уряду в Запорізькій області.
«У цих умовах запит суспільства — це справедливість у розподілі наявної електроенергії. Уряд відповідає на цей запит і формує перелік критично важливих об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання», — зазначив Прем’єр-міністр.
За результатом комунікації з ОВА Уряд конкретизував цей список. Окрім об’єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарень, відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з росією, Білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони.
Звернення щодо реалізації таких умов надходили від Дніпропетровської обласної ради та Нікопольської міської ради в тому числі. Ми вдячні Премʼєр-міністру, Кабінету Міністрів, керівництву ОВА, Дніпропетровської обласної ради та всім іншим, хто сприяв впровадженню дійсно важливої для жителів прифронтових територій ініціативі.
Джерело: офіційний урядовий портал –https://bit.ly/4bOHbri

Оставить комментарий

avatar
250