Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Народний депутат України Денис Герман прозвітував перед своїми виборцями про перший в цьому році тиждень роботи у Верховній Раді

Народний депутат України Денис Герман прозвітував перед своїми виборцями про перший в цьому році тиждень роботи у Верховній Раді
2 Лют 2021 15:24 | Новини Нікополя

Народний депутат України Денис Герман повідомив своїх виборців, що прийняв участь в першому пленарному засіданні Верховної Ради в 2021 році.
Він акцентував увагу на виступі Прем’єр Міністра України Дениса Шмигаля у Верховній Раді в перший день роботи, в якому той запевнив, що Уряд встановив максимальну граничну ціну на газ для населення і ОСББ на рівні 6 гривень 99 копійок з ПДВ за кубометр газу. Також Премєр Міністр наголосив, що до кінця опалювального сезону тарифи на тепло і гарячу воду підвищуватись не будуть! А НКРКП обмежило тариф на розподіл газу на рівні 1 гривня 79 копійок за метр кубічний.
Розповідаючи про перший день роботи Верховної Ради, Денис Герман відмітив перелік прийнятих Законів та Законопроектів, серед яких зокрема відмітив проголосований у другому читанні Закон про народовладдя через всеукраїнський референдум. Прийняття цього закону створить законодавчу базу для здійснення влади безпосередньо Українським народом, як носієм суверенітету і єдиним джерелом влади, та дасть змогу для встановлення результатів правових наслідків всеукраїнського референдуму, як однієї з ключових форм демократії.
Денис Герман відмітив, як важливі – прийняття Закону, що передбачає запровадження адміністративної відповідальності за перешкоджання діяльності уповноваженим посадовим особам центрального органу виконавчої влади, які здійснюють державний контроль у сфері техногенної та пожежної безпеки, у тому числі пов’язаної з проведенням перевірок. Закону, спрямованому на посилення відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки. А також Закону 4499, який урегульовує питання допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях.
На другий день після пленарного засідання у Верховній Раді, Денис Герман приймав участь у засіданні профільного Комітету з питань бюджету, на якому було розглянуто низку фінансових та економічних питань, а також питань щодо спрямування коштів зі спеціального фонду державного бюджету. На засіданні Комітету було узгоджено план роботи на період п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, а також підведено підсумки роботи в період четвертої сесії.
Крім засідання профільного Комітету, Денис Герман працював у черговому пленарному засіданні Верховної Ради. Одразу по закінченню робочого дня народний депутат на своїй сторінці в фейсбуці повідомив своїх виборців про перелік Законів, які депутати обговорили і прийняли протягом цього робочого дня.
В черговий день роботи Денис Герман сповістив про прийняття депутатами проекту Постанови, згідно якого пропонується Кабінету Міністрів розпочати ряд організаційно-правових дій спрямованих на вирішення питання оплати житлово-комунальних послуг. Таким чином Верховна Рада доручила Кабміну вжити невідкладних заходів щодо соціального захисту населення від підвищення цін на житлово-комунальні послуги.
Серед яких найважливіші:
– встановити пільги на електроенергію населенню, яке проживає в 30-ти кілометровій зоні спостереження АЄС та дитячим будинкам сімейного типу;
– вжити зміни на зменшення фіксованих тарифів на електрику, що відпускається населенню за обсяг, спожитий до 100 кіловат на місяць;
– внести зміни до фіксованих цін на електричну енергію з метою встановити окремі тарифи на електричну енергію для будинків обладнаних електро опалювальними приладами та не газифікованих будинків за обсяг спожитий до 3000 кВт на місяць;
– удосконалити механізм підтримки малозабезпечених верств населення в частині відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, надання адресної допомоги, а також компенсації витрат на оплату послуг за природний газ і теплову енергію у січні 2021 року.

За ці та інші пропозиції, які повинні удосконалити механізм підтримки малозабезпечених споживачів в частині відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та надання адресної допомоги проголосувало 337 депутатів.
Денис Герман відмітив, що проголосована Постанова дозволить захистити права та інтереси громадян України, в тому числі мешканців нашого регіону, які проживають в 30-ти кілометровій зоні спостереження АЕС, стабілізувати ситуацію на енергетичному ринку України та досягти економічний баланс між інтересами громадян та держави.

З часом прес-служба народного депутата сповістила стало, що Денис Герман, продовжуючи боротися за інтереси мешканців свого регіону, які проживають на території 30 км зони спостереження Запорожської АЕС, направив в Окружний адміністративний суд міста Києва ПОЗОВНУ ЗАЯВУ про визнання протиправним та не чинним нормативно-правовий акт, а саме Постанова № 1325, яка була прийнятий 28 грудня 2020 року на засіданні Кабінету Міністрів України і в певній частині стосувалася скасування діючих пільг на тарифи електричної енергії для населення.
В своїй ПОЗОВНІЙ ЗАЯВІ Денис Герман наголошує, що з прийняттям Відповідачем Постанови №1325 фактично звужено право на знижку для оплати за електричну енергію для певної категорії осіб, а саме побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні, і яка передбачена Законом.
Керуючись нормами Законів та Конституції України, Денис Вадимович стверджує, що своєю Постановою Кабінет Міністрів перевищив свої повноваження. У випадку суперечності норм закону та норм підзаконного нормативно-правового акту, необхідно застосовувати саме норми Закону, – підсумовує наш народний обранець.

Денис Герман просить Окружний адміністративний суд міста Києва:

1. Прийняти цей позов та відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Визнати протиправною та не чинною Постанову Кабінету Міністрів України №1325 від 28 грудня 2020 року.

Отже своїми діями народний депутат України Денис Герман постійно доводить своїм виборцям, що використовує всі законні та дієві методи, відстоюючи їх права у вирішенні питання зниження тарифного тягаря та відновлення їх прав на зниження тарифів для населення проживаючого у 30 кілометровій зоні Атомних електростанцій.
То ж чекаємо дій від Окружного суду міста Києва.
В разі, якщо суд задовольнить ПОЗОВНУ ЗАЯВУ Дениса Германа, тарифні пільги на електроенергію для жителів Нікополя будуть повернуті.

Прес-служба народного депутата України в Нікополі

Оставить комментарий

avatar
250