Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

6 січня виноситься проект на позачергову сесію Нікопольської міської ради, щодо звернення

6 січня виноситься проект на позачергову сесію Нікопольської міської ради, щодо звернення
5 Січ 2021 16:55 | Новини Нікополя

Нікопольської міської ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, Народного депутата України Германа Д.
Закон України «Про ринок електричної енергії» № 2019-VIII від 13.04.2017 року, прийнято з порушенням ст. 22 Конституції України, оскільки звужує права населення, в частині скасування норми, яка встановлювала пільговий тариф на електроенергію для побутових споживачів які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, у розмірі 70 відсотків діючого тарифу для відповідної групи населення. Даним законом було скасовано ст. 17 Закону України «Про електроенергетику», яка врегульовувала дані правовідносини.
Законом України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» (ст. 12) передбачено право на соціально-економічну компенсацію ризику від діяльності підприємств з видобування і переробки уранових руд, ядерних установок і об’єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, у тому числі на пільги з оплати за спожиту електричну енергію для населення, яке постійно проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій.
Враховуючи ситуацію, яка виникла після проведення децентралізації опалення в м. Нікополі, в результаті чого більшість населення перейшло на електроопалювальні установки, підвищення тарифів та скасування пільг суттєво вплинуло на платоспроможність населення, що може призвести до зубожіння, особливо соціально-незахищених його верств та остаточну втрату довіри до влади.
З 01 січня 2021 року припиняють діяти знижки на тарифи.
Враховуючи це, депутати звертаються з проханням вжити відповідних заходів, а саме внести зміни та доповнення до Законів України «Про ринок електричної енергії» та ст. 12 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційної безпеки» та прискорити розгляд законопроектів, які вже включено до порядку денного Верховної Ради України.

Оставить комментарий

avatar
250