Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підтримка атомної енергетики – визначення напрямку розвитку держави

Джерело: ЗАЕС

Підтримка атомної енергетики – визначення напрямку розвитку держави
10 Вер 2020 13:02 | Новини Нікополя

В ході робочої поїздки до Хмельницької області Президент України Володимир Зеленський відвідав ХАЕС, де ознайомився з роботою станції, зустрівся з трудовим колективом та провів нараду з керівництвом ХАЕС та державного підприємства НАЕК «Енергоатом».
Він зазначив, що підтримка атомної енергетики – це визначення напряму розвитку держави в цілому. Зеленський зазначив, що постає питання: куди іде країна, і як вона буде підтримувати не на словах атомну генерацію. Адже Україна має потужні позиції у цій галузі не просто на території колишнього Радянського Союзу, а й у світі.
На нараді обговорювалась можливість будівництва і запуску третього та четвертого енергоблоків ХАЕС. За результатами наради Глава держави поставив завдання розробити Стратегію розвитку атомної енергетики України з конкретними термінами виконання.
Також Президент доручить Кабінету Міністрів забезпечити фінансування будівництва третього та четвертого енергоблоків ХАЕС, вирішити питання заборгованості перед Енергоатомом та вивести Компанію на вищий рівень підпорядкування державного управління.

Оставить комментарий

avatar
250