Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівці відділу комерційної диспетчеризації Запорізької АЕС продовжують накопичувати досвід

Джерело: ЗАЕС

Фахівці відділу комерційної диспетчеризації Запорізької АЕС продовжують накопичувати досвід
15 Лип 2020 08:37 | Новини Нікополя

Рік тому в Україні запрацювала нова модель енергоринку. Для того, щоб прогнозувати обсяги відпуску електроенергії, у жовтні минулого року на Запорізькій АЕС було створено відділ комерційної диспетчеризації.
Цілодобово фахівці відділу виконують свої функції, які полягають у тому, щоб, враховуючи низку факторів, з високою точністю спрогнозувати виробництво станцією електроенергії на добу, на дві доби наперед.

Спільно з начальниками зміни станції, фахівці відділу здійснюють внесення коректив у зв’язку з певними змінами в роботі АЕС, наприклад, позаплановими розвантаженнями тощо.
Начальники зміни АЕС допомагають в розробці графіків. Вони професіонали з величезним стажем. Комерційні диспетчери такого досвіду ще не мають, а обсяг інформації, з яким вони працюють, дуже значний.

Погодинний графік розробляється з урахуванням різних факторів, що впливають на виробництво електроенергії, зокрема погодних умов, а саме напрямку та сили вітру, температури повітря та циркуляційної води, кількості працюючого обладнання гідротехнічних споруд.

Наразі фахівці відділу продовжують вдосконалювати свою діяльність, набувають досвіду, напрацьовують статистику якості прогнозів, шукають способи найбільш оптимального прогнозування відпуску електроенергії для мінімізації можливих відхилень від заявленого графіка.

Оставить комментарий

avatar
250