Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Комплексні випробування по первинному регулюванню частоти на енергоблоці №2 ВП ЗАЕС показали хороший результат

Джерело: Запорізька АЕС

Комплексні випробування по первинному регулюванню частоти на енергоблоці №2 ВП ЗАЕС показали хороший результат
30 Кві 2020 15:06 | Новини Нікополя

На енергоблоці №2 Запорізької АЕС відбулися комплексні випробування, пов’язані з перевіркою можливості роботи в режимі нормованого первинного регулювання частоти при паралельній роботі з об’єднаною енергосистемою України. Це основна складова процесу підготовки об’єднаної енергетичної системи України до майбутньої інтеграції з європейською континентальною енергосистемою.

Впродовж минулого року проводилася модернізація обладнання, без якої неможливо забезпечити високу точність підтримання частоти. Введено в експлуатацію програмно-технічний комплекс системи регулювання турбіни з алгоритмом участі у нормованому первинному регулюванні частоти. Встановлено електронний регулятор швидкості, модернізовано систему збудження генератора. Це дозволяє підтримувати потрібний діапазон відхилення частоти.

Зараз перший і другий блоки ВП ЗАЕС технічно відповідають необхідним критеріям. Тобто в разі зниження частоти за 30 секунд вони набирають потужність плюс 2%. Надалі так повинні реагувати усі українські атомні енергоблоки.

Ця робота дуже важлива для енергосистеми України. Це новий крок до якості забезпечення електроенергією споживачів, до надійності самої енергосистеми

Оставить комментарий

avatar
250