Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нікопольчани організували здачу плазми крові для хлопчика з Нікополя, який потрапив у ДТП

Нікопольчани організували здачу плазми крові для хлопчика з Нікополя, який потрапив у ДТП
5 Бер 2020 14:57 | Новини Нікополя

Близько 80 людей – працівники Нікопольського заводу феросплавів спеціально приїхали із Нікополя в Дніпро, щоб підтримати свого земляка – 12-річного Єгора Герасименка, який перебуває в Обласній дитячій лікарні. Для нього організували збір плазми крові, з якої виготовляють препарат Альбумін. Препарат для відновлення і підтримки обсягу циркуляції крові при травмах і операціях необхідний хлопчику у великій кількості. Завдяки благодійній акції для нього зможуть виготовити 15 флаконів дорогих ліків.

Серед тих, хто долучився до доброї справи – і доктор медичних наук Андрій Шипко.

«Здали кров, щоб Єгор Герасименко, який потрапив у страшну аварію в Нікополі, швидше видужав. Маленького земляка підтримали працівники НЗФ. Майже 80 нікопольчан приїхали в Дніпро і стали донорами плазми. І я дуже вдячний людям за це. Дуже важливо, що ми вміємо об’єднуватися заради чогось важливого – дарувати життя або покращувати здоров’я. Тепер Єгорка, який зараз перебуває в Обласній дитячій лікарні, безкоштовно отримає необхідний препарат для відновлення. Попереду – тривала реабілітація. Будемо молитися за нього і допомагати», – зазначив Андрій Шипко.

Нагадаємо, ДТП сталося в Нікополі 20 лютого на вулиці Шевченка, 109. Велосипед 12-річного Єгора потрапив в яму. Хлопчик не впоралась з керуванням і його відкинуло на зустрічну смугу руху, де його збив мікроавтобус.

Хлопчик отримав безліч переломів та переніс кілька операцій у Нікополі та Дніпрі. Дитину чекає довготривала реабілітація.

Оставить комментарий

avatar
250