Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Лікарні Нікополя до другого етапу медичної реформи готові

Лікарні Нікополя до другого етапу медичної реформи готові
13 Лют 2020 15:07 | Новини Нікополя

Первинна ланка медицини пройшла шлях реформування і вже отримує фінансування відповідно до укладених декларацій з мешканцями нашого міста. З 1 квітня настає другий етап реформи вторинної та третинної медичної допомоги.

Що це означає?

– Лікувальні заклади будуть укладати договори з Національною службою здоров’я України, яка має свої вимоги до лікувальний закладів щодо кадрів, матеріально-технічної бази і буде закуповувати пакети надання медичної допомоги у лікувальних закладів, – роз’яснює начальник відділу охорони здоров’я НМР Анатолій Сукач.

На сайті Національної служби здоров’я України розміщена інформація щодо пакетів медичних послуг. Кожен бажаючий може з нею ознайомитися.

За словами Анатолія Сукача, лікарні Нікополя до другого етапу медичної реформи готові.

Готувалися заздалегідь:

проводили капітальні та поточні ремонти приміщень, купували і зараз купують нове сучасне обладнання. Провели реорганізацію комунальних медичних закладів у комунальні медичні підприємства, що дозволить отримувати платежі від Національної служби здоров’я України.

Крім того, у 2019 році придбана необхідна кількість комп’ютерної техніки для створення загальної інформаційної мережі, що дозволить і лікарю, і пацієнту бачити яка, коли та в якому обсязі була надана медична допомога.

Головне питання, яке хвилює нікопольців, скільки буде коштувати надання медичної допомоги після цієї трансформації?

– Всі випадки, які будуть включені у пакет надання медичної допомоги, оплачуватимуться Національною службою здоров’я України, – говорить Анатолій Сукач.

Слід додати, що кожний пацієнт вільний отримувати послуги за програмою медичних гарантій у будь-якому закладі, яке надає такі послуги та має відповідний договір з Національною службою здоров’я України.

Оставить комментарий

avatar
250