Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

До уваги отримувачів субсидії!

До уваги отримувачів субсидії!
12 Лют 2020 11:53 | Новини Нікополя

Управління соціальної політики нагадує, що починаючи з 2015 року житлова субсидія нараховується за спрощеним порядком. Вже майже п’ять років громадяни отримують субсидію, яка перепризначається без їх звернення до Управління. Для призначення субсидії Управління самостійно збирає інформацію про склад сімей, доходів та вартість платежів та перепризначає субсидію на новий термін.

На громадян тільки покладена відповідальність самостійно та своєчасно повідомляти Управління про зміни, які відбулись в складі сім’ї, джерелах доходу, про зміну переліку одержуваних житлово-комунальних послуг (в т. ч. в разі встановлення лічильників). Звертаємо увагу, що на даний час враховуються при призначенні субсидії не лише купівля / оплата послуг на суму, що перевищує 50 тис. грн., але й набуття іншим законним способом права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм).

Міністерством фінансів України проводиться масштабна перевірка достовірності інформації, наданої громадянами, отримувачами житлової субсидії для призначення субсидії.

За результатами такої перевірки, за лютий 2020 року, в нашому місті також виявлені факти невідповідності наданої громадянами інформації, на підставі якої призначено житлову субсидію, а саме: встановлено 8 порушень на суму 80 тис. грн. Найпоширеніші порушення, яке допускають отримувачі субсидії, – неповідомлення Управління про одержання у спадок, дар майна, вартість якого перевищує 50 тис. грн.

Сума субсидії, перерахованої надміру внаслідок подання громадянином документів з недостовірними відомостями, повертається в повному обсязі за вимогою Управління до Державного бюджету.

Громадяни несуть відповідальність за подані відомості про склад сім’ї, доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.

У разі коли громадянин добровільно не повернув надміру перераховану суму субсидії, питання про її стягнення вирішується у судовому порядку.
Якщо Ви в чомусь не впевнені, отримати необхідну інформацію можна за телефоном (066) 9483106 або за адресою: вул. Отаманська, буд. 2

Оставить комментарий

avatar
250