Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Де у Нікополі можна пройти флюорографію?

Де у Нікополі можна пройти флюорографію?
5 Лют 2020 08:35 | Новини Нікополя

Флюорографія – метод рентгенологічного дослідження, що полягає в одержанні фотознімка рентгенівського зображення з флюоресцентного екрана.

Найпоширенішим діагностичним методом, що використовує принцип флюорографії, є флюорографія органів грудної клітки, яка застосовується насамперед для скринінгу туберкульозу та злоякісних новоутворень легень.

У Нікополі існує 3 флюорографи, а саме у:

1) Клініко-діагностичному відділенні КП «Нікопольська міська лікарня №1» НМР, вул. Херсонська, 56.

2) КП «Нікопольська міська лікарня №4» НМР, пр. Трубників, 56/2.

3) Амбулаторії №1 та №5, вул. І. Богуна, 3.

Саме той флюорограф, який знаходиться за адресою вул. І. Богуна, 3, має найповажніший вік серед інших та нині не працює.

З міського бюджету виділено близько 8 000 гривень на його ремонт та спеціалісти працюють над усуненням проблеми. Уповільнює процес ризик втрати архіву даних пацієнтів, що неприпустимо, тому ремонтні роботи ще тривають.

Враховуючи підвищення рівня захворюваності, у Нікополі проводиться процедура флюорографічного обстеження тільки пацієнтам, які мають рекомендації та направлення лікаря.

Слід враховувати і режим роботи флюорографа – 15 хвилин на проведення знімку, та після 1 години роботи – 20 хвилин перерва на технічне обслуговування.

Тож маючи показання лікаря, у Нікополі можна без перешкод пройти обстеження флюорографії у двох медичних установах міста.

Оставить комментарий

avatar
250