Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій АЕС розпочалася місія підтримки МАГАТЕ

Джерело: Запорізька АЕС

На Запорізькій АЕС розпочалася місія підтримки МАГАТЕ
15 Січ 2020 12:46 | Новини Нікополя

На Запорізькій АЕС розпочалася триденна місія підтримки МАГАТЕ за напрямом «Лідерство та управління з метою забезпечення безпеки».

Вітаючи учасників місії генеральний директор Запорізької АЕС Петро Котін зазначив, що місія підтримки МАГАТЕ є дуже важливою для станції та повинна пройти з користю для кожного з присутніх.

«Сьогоднішньою подією ми починаємо підготовку до місії OSART, яка пройде на станції в 2021 році. Підготовка до місії триватиме на Запорізькій АЕС впродовж року і  старший фахівець з ядерної безпеки МАГАТЕ Фумін Цзян зараз знаходиться на нашому проммайданчику, щоб допомогти нам з цією підготовкою. Я хочу, щоб всі фахівці Запорізької АЕС скористалися по максимуму досвідом Фумін Цзяна і були відкриті в роботі з ним», – зазначив генеральний директор ЗАЕС Петро Котін.

Це перший візит в Україну старшого фахівця з ядерної безпеки МАГАТЕ Фуміна Цзяна. «Я дуже радий відвідати Запорізьку АЕС. Хочу поділитися з вами досвідом тих результатів, які були отримані на інших атомних станціях саме в ході подібних місій технічної підтримки. Ґрунтуючись на спостереженнях і обговореннях впродовж місії, я хочу запропонувати вам різні функції в області поліпшення безпеки. І сподіваюсь, що ми знайдемо спільну мову в усіх областях і з усіх питань», – сказав Фумін Цзян.

Під час місії фахівець МАГАТЕ відвідає машинний зал та блочний щит управління енергоблоку №4, контрольовані зони блоків №2 та №6, внутрішній кризовий центр, а також проведе спостереження за виконанням робіт, інструктажів, оперативних нарад, а також інтерв’ю з фахівцями станції.

Програмою місії передбачена ознайомча екскурсія до тренажерного комплексу спеціальної підготовки ремонтного персоналу ДП «НАЕК «Енергоатом» навчально-тренувального центру Запорізької АЕС з оглядом основного обладнання реакторної установки ВВЕР-1000.

 

Оставить комментарий

avatar
250