Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікополі оцінили прозорість бюджету міста

У Нікополі оцінили прозорість бюджету міста
13 Гру 2019 08:52 | Новини Нікополя
11 грудня в приміщенні міської ради відбулась робоча зустріч «Демонстрація рівня прозорості та відкритості бюджетних процесів у м.Нікополь» в рамках проекту «Запровадження інструментів прозорості і відкритості влади м.Нікополь». На зустрічі розглянули та обговорили звіт про виконання бюджету Нікополя.
Звіт складався на основі спільної оцінки відповідальними представниками органу місцевого самоврядування, який проходить оцінювання, та експертами Дніпропетровської обласної громадської організації «Енергія життя плюс». Методологія оцінки прозорості місцевих бюджетів створена Фондом Східна Європа спільно з Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!».
За результатами оцінки у 2019 р. встановлено, що загальний рейтинг прозорості в Нікополі відповідає високому рівню відкритості та прозорості місцевого бюджету. Переважно у м. Нікополь використані всі основні можливості для швидкого підвищення оцінки, відтак для подальшого підвищення показників потрібно проводити певні зміни, вибудовати процеси за оновленими алгоритмами, систематизувати та уніфікувати розміщену на сайті бюджетну інформацію, забезпечити оприлюднення бюджетної інформації яка готується під час розробки, прийняття, виконання та звітування про виконання місцевого бюджету.
……………………………………………………………………
З 2018 року, у відповідь на визначені потреби, розпочалось здійснення оцінювання відкритості та доступності бюджетної інформації та бюджетних рішень, а також глибини та якості залучення громадян до бюджетного процесу за використанням Методології оцінки прозорості місцевих бюджетів, яка була розроблена групою експертів Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в співпраці з Асоціацією міст України та науковцями Національної академії державного управління в рамках проекту Фонду Східна Європа «Публічні бюджети від А до Я» за підтримки Європейського Союзу.
Метоюздійснення такої оцінки на регулярній основі є створення ефективної системи моніторингу забезпечення доступу громадськості до бюджетного процесу та інформування громадян з питань складання, розгляду, затвердження та виконання місцевих бюджетів як на рівні окремої громади, так і по Україні загалом.

Оставить комментарий

avatar
250