Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій АЕС відбулася конференція на тему: «Запобігання і протидія корупції в Україні: як змінювати систему та досягати результату».

Джерело: Запорізька АЕС

На Запорізькій АЕС відбулася конференція на тему: «Запобігання і протидія корупції в Україні: як змінювати систему та досягати результату».
11 Гру 2019 09:36 | Новини Нікополя

9-10 грудня 2019 року в культурно-діловому центрі ВП «Запорізька АЕС» відбулася конференція на тему: «Запобігання і протидія корупції в Україні: як змінювати систему та досягати результату» за участю голови Секретаріату Всеукраїнської мережі доброчесності та комплаєнсу UNIC Гаяне Каракашян, представника Ради бізнес-омбудсмена Олексія Співака, експерта проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» Романа Гекалюка, фахівців ДП «НАЕК «Енергоатом», представників українських компаній, науковців вищих навчальних закладів, ділових партнерів ДП «НАЕК «Енергоатом».

Протягом двох днів учасники конференції заслухали ряд доповідей за темою запобігання та протидії корупції, а саме «Практичні інструменти запровадження антикорупційного комплаєнсу у виробничій компанії», «Використання відкритих джерел та програмних продуктів при виявленні корупції», «Викривачі у запобіганні корупції. Новели в антикорупційному законодавстві», «Міжнародний досвід боротьби з корупцією» та інші.

Також в рамках конференції відбулася робоча нарада з начальниками відділів та уповноваженими особами із запобігання і протидії корупції відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом».

За словами директора із запобігання і протидії корупції – радника президента ДП «НАЕК «Енергоатома» Олега Поліщука проведення заходу у форматі конференції корисне та продуктивне, тому що учасники заходу під час дискусії мали можливість обмінятися власним досвідом, отримати певні знання і корисну інформацію, акцентувати увагу на актуальних питаннях у сфері протидії корупції. «Найактуальніша тема – це питання декларування, тому що це перше, що мають робити посадові особи з 1 січня наступного року. Ми повинні навчити, розказати, проінформувати, що треба буде робити. Друга актуальна тема – це тема викривачів. Цей напрямок колосально змінюється, тому потрібно бути обізнаним у цьому питанні», – зазначив Олег Поліщук.

Впроваджуючи стандарти комплаєнс політики та корпоративної етики, ДП «НАЕК «Енергоатом» має ціль стати найбільш інноваційною і конкурентоспроможною Компанією з виробництва електроенергії в Європі, з найвищими стандартами прозорості та відповідальності перед суспільством, сформувати нульову толерантність до корупції, як в Компанії, так і у повсякденному житті кожного працівника атомно-енергетичної галузі.

«Компанія «Енергоатом» серед державних підприємств – флагман в антикорупційній роботі. Це перше державне підприємство, яке підписало меморандум з UNIC, перше державне підприємство, яке свого часу затвердило антикорупційну програму і ця програма була багато в чому зразковою», – підкреслив  Роман Гекалюк, експерт проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!».

 

 

Оставить комментарий

avatar
250