Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Продовжується реалізація нового проєкту з оптимізації технічного обслуговування та ремонту обладнання

Продовжується реалізація нового проєкту з оптимізації технічного обслуговування та ремонту обладнання
15 Лис 2019 08:11 | Новини Нікополя

На Запорізькій АЕС побувала делегація у складі представників Міністерства енергетики США, Аргонської Національної лабораторії (США) та НТ-Інжиніринг (Україна).

Метою візиту було обговорення питань щодо реалізації проєкту з оптимізації технічного обслуговування та ремонту обладнання енергоблока – за рахунок впровадження ризик-інформованого підходу для управління конфігурацією АЕС.

Робота над цим проєктом ведеться з 2017 року, і Запорізька АЕС стане першою в Україні в його реалізації. Пілотним обрано енергоблок №2.

На нараді директор Запорізької АЕС Петро Котін представив гостям фахівців, які мають безпосереднє відношення до цієї праці. Вони надали повну інформацію про стан справ щодо проєкту, який реалізується у встановлені графіком терміни.

Другим питанням стало обговорення ще одного проєкту – з надання допомоги у рамках аналізу безпеки щодо зберігання  відпрацьованого ядерного палива на ССВЯП.

Представник Міністерства енергетики США, керівник програми для України Даміан Пеко запевнив, що питання безпеки – найголовніші в ядерній промисловості і є пріоритетними у впровадженні будь-яких проєктів. Вони не суперечать можливості безпечного виконання ремонту частини обладнання під час експлуатації енергоблока, що у свою чергу дозволить скоротити терміни планово-попереджувальних ремонтів та збільшити річний виробіток електроенергії.  На енергоблоках США такий економічний підхід щодо експлуатації успішно реалізується з 1970 року.

Під час візиту делегація відвідала навчально-тренувальний центр та енергоблок №2 ЗАЕС.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставить комментарий

avatar
250