Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Україні з жовтня 2019 року діють дві форми виплати пільги

В Україні з жовтня 2019 року діють дві форми виплати пільги
12 Лис 2019 12:34 | Новини Нікополя

Управління соціальної політики Нікопольської міської ради нагадує, що з 1 жовтня 2019 року паралельно діє дві форми монетизації пільг. Такі рішення прийняті Кабінетом Міністрів України в 2019 році.

1 ФОРМА. Готівкова монетизація – одержувач пільги, який відкрив рахунок у одному із уповноважених банків (або через виплатні об’єкти Укрпошти) буде кожен місяць отримувати «живі» гроші, якщо подав заяву до управління соціальної політики на відповідну послугу до 15 жовтня!

2 ФОРМА. Безготівкова монетизація – Ощадбанк автоматично створює обліковий запис одержувача пільг, на який нараховуються кошти, а за підсумками опалювального сезону – зекономлені гроші можна зняти (раз на рік), після 1 червня.

У разі отримання готівки пільговик має сплатити за спожиті послуги повністю. Інші пільговики (безготівкова форма) сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі). Важливо, вчасно передавати показники лічильників до організацій-надавачів житлово-комунальних послуг за використані послуги.

Урядом передбачено певну систему контролю за сплатою громадянами житлово-комунальних послуг. Управління отримає дані від надавачів послуг про наявність простроченої заборгованості. У разі, якщо сума простроченої заборгованості становитиме більше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень), і термін прострочення буде понад один місяць, то пільга у готівковій формі не призначатиметься.

Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується в Україні вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки не нарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому разі за отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з нарахуванням пільги, рекомендуємо звернутися до управління соціальної політики Нікопольської міської ради за адресою: м. Нікополь, вул. Отаманська, буд. 2, каб. 214, моб. тел. 099-540-86-40.

Оставить комментарий

avatar
250