Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Послуга раннього втручання

Послуга раннього втручання
10 Жов 2019 15:15 | Новини Нікополя

У Дніпропетровській області впроваджується пілотний проект «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя».

Проблема підвищення якості життя сімей з дітьми з порушеннями здоров’я та розвитку набуває сьогодні особливої актуальності в Україні.

Послуга раннього втручання – це послуга, яка поєднує медичну, психологічну, педагогічну та соціальну складові і надається мультидисциплінарною командою фахівців. Вона спрямована на забезпечення розвитку дітей від народження до 4-х років з порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень, зростання та виховання їх у середовищі, природньому для дітей відповідного віку без порушень або максимально наближеному до нього, підтримку та розвиток компетентності батьків з метою створення умов для підвищення рівня участі дітей у повсякденному житті та їх соціальної інклюзії.

Оскільки для дитини раннього віку саме сім’я є вирішальним ресурсом її розвитку, задача раннього втручання – допомога батькам розвивати та виховувати свою дитину.

Оставить комментарий

avatar
250