Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В тренажерному комплексі спеціальної підготовки ремонтного персоналу ЗАЕС проходять навчання фахівці з контролю металу

Джерело: Запорізька АЕС

В тренажерному комплексі спеціальної підготовки ремонтного персоналу ЗАЕС проходять навчання фахівці  з контролю металу
21 Сер 2019 14:27 | Новини Нікополя

Зараз в навчальній лабораторії з контролю металу тренажерного комплексу спеціальної підготовки ремонтного персоналу Запорізької АЕС проходить навчання група фахівців електричного цеху та відділу технічного контролю. Тема навчання – візуальний вимірювальний контроль. Загальний курс складає 40 годин: теорія, практика та обов’язкова перевірка знань.

«У нашій лабораторії фахівці проходять первинну підготовку, підтримку та підвищення кваліфікації. Групи формуються за заявками цехів або підприємств. Ми підготували свій теоретичний курс – він включає ті матеріали, які повинен знати фахівець з контролю металу, що проводить спеціальний і вимірювальний контроль. Теоретичні заняття проводяться по шести методам контролю, а по двом з них проводяться ще й практичні заняття, оскільки ми маємо два діючих тренажера – ультразвукового контролю і візуально-вимірювального контролю. Зараз ми працюємо над придбанням тренажерів по капілярному контролю, магнітопорошковому контролю і тренажеру по виявленню дефектів в обладнанні складної форми», – розповів провідний інструктор – начальник служби спеціальної підготовки персоналу зварювання та контролю металів навчально-тренувального центру ВП ЗАЕС Євгеній Гефсиманський.

Найближчим часом інструктори навчальної лабораторії з контролю металу очікують дві групи з Южно-Української і Рівненської станцій.

Знання і застосування передових технологій неруйнівного контролю і робота персоналу, підготовленого відповідно до європейських і світових стандартів, забезпечує надійну роботу устаткування і є гарантією безпечної експлуатації енергоблоків.

 

 

 

 

 

 

Оставить комментарий

avatar
250