Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Трубопровід теплової мережі «АЕС – місто» готується до продовження терміну експлуатації

Джерело: заес

Трубопровід теплової мережі «АЕС – місто» готується до продовження терміну експлуатації
16 Сер 2019 15:20 | Новини Нікополя

Магістральний трубопровід теплової мережі «АЕС – місто» знаходиться в процесі продовження терміну експлуатації. Зараз на ньому ведуться підготовчі роботи.

На сьогоднішній день трубопровід діаметром 800 мм, що з’єднує тепловий пункт №1 біля першої прохідної Запорізької АЕС і тепловий вузол №2, відпрацював свій проектний 30-річний термін.

Щоб продовжити експлуатацію тепломережі, потрібно пройти відповідну процедуру обстеження. Підготовкою трубопроводу до цієї процедури займаються фахівці цеху теплових та промислових комунікацій (ЦТПК) ВП ЗАЕС. Саме обстеження проведе експертно-технічний центр із Дніпра, що має державну ліцензію на виконання таких робіт.

Мережа теплопостачання «АЕС – місто» включає дві черги. Одна черга – це два трубопроводи довжиною шість кілометрів. Трубопровід другої черги вперше проходить процес продовження ресурсу. В залежності від його стану експерти можуть дати дозвіл ще на вісім років подальшої роботи (максимальний період) або на коротший термін.

До їх приїзду персоналу ЦТПК потрібно виконати зачистку близько 800 зварних з’єднань до металевого блиску. Після цього експертно-технічний центр перевірить їх стан та структуру металу і зробить висновок стосовно готовності трубопроводу.

Максимально дозволена температура води у мережі може досягати 130 градусів, тому трубопровід потребує спеціального захисного покриття. На нього вкладається теплова ізоляція, а зверху – ще й металеве облицювання. Такий багатоступеневий метод захищає від теплових втрат.

«Роботи з ремонту тепломережі ще багато, але персонал фаховий, свою справу знає на відмінно, всі операції виконуються чітко за графіком, тому все буде виконано вчасно та сумлінно», – запевнив начальник дільниці з ремонту та обслуговування зовнішніх магістральних теплових мереж ЦТПК Олег Кравчук.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставить комментарий

avatar
250