Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Під вітрилами водними просторами Каховського водосховища

Джерело: ЗАЕС

Під вітрилами водними просторами Каховського водосховища
13 Сер 2019 09:38 | Новини Нікополя

Вітрильний сезон в розпалі – запланований навчально-тренувальний похід виконали три човни з яхт-клубу «Борисфен» з юними яхтсменами на борту.

Цього разу «Козацькими шляхами» ходили габаритні яхти – «Північна Кароліна» (ВП Атоменергомаш), «Гепард» (ВП ЗАЕС) та «Еола» (ВП ЗАЕС). У поході взяли участь 18 юних яхтсменів віком від дев’яти до сімнадцяти років. Їм було цікаво спостерігати за діями екіпажів та вчитися на практиці майстерності управління великим вітрильним судном.

У Кам’янці-Дніпровській яхтсмени відвідали краєзнавчий музей, після чого вирушили на Мамай-гору, де зараз веде розкопки експедиція археологів. Крім знайомства з історією краю відвідали й сучасний об’єкт – перевантажувальний термінал компанії «Нібулон».

«Похід не випадково називається патріотичним. Така подорож не обмежується лише відпрацюванням навичок і закріпленням теорії. Велику роль відіграє духовна складова», – зазначив голова Енергодарської вітрильної федерації, капітан «Північної Кароліни» Віктор Поліхранов.

Розвиваючи дитячий вітрильний спорт, у федерації сподіваються, що з’являться ще вихованці, захоплені вітрилами, яким заняття допоможуть знайти свій шлях за покликанням. Звичайно, професійними моряками стають не всі, але любов до вітрильного спорту залишиться з дітьми на все життя.

Оставить комментарий

avatar
250