Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Податкова інформує

Податкова інформує
7 Бер 2019 02:29 | Новини Нікополя

Олександр Власов: Електронний кабінет – 3 роки сервісів для платників

Три роки тому, у лютому 2016 року, ДФС було впроваджено модернізований електронний сервіс «Електронний кабінет платника». Це європейський, загальносвітовий формат фіскальної служби, яка стає сервісною службою для кожного платника.

«Лютий для ДФС пройшов під гаслом е-сервісів. Щодня ми інформували платників про наші електронні послуги: з чого починали і що маємо сьогодні. Ще три роки тому ми взяли за мету створення зручних on-line сервісів для кожного платника і впевнено тримаємо цей курс», – розповів в.о. Голови ДФС Олександр Власов.

За цей час кількість користувачів Електронного кабінету з 12 тис. зросла до 9,5 млн осіб. Реалізовано 100% сервісів для 44,5 млн фізичних осіб (громадян), 272,4 тис. платників податку на додану вартість, 6,9 тис. платників акцизного податку з реалізації пального, а також 95% сервісів для майже 4,5 млн платників єдиного внеску.

«Перші сервіси Електронного кабінету дозволяли платникам отримати дані з загальнодоступних реєстрів. Це, зокрема, дані про взяття на облік платників, реєстру платників ПДВ, страхувальників, платників єдиного податку тощо. Раніше для отримання такої довідки платникам необхідно було звертатися до податкової. З цього часу нові сервіси ми запускали кожного кварталу, розширювали можливості кабінету – від подачі декларації і сплати податків до листування з контролюючими органами», – підкреслив Олександр Власов.

Оставить комментарий

avatar
250