Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Їдеш відпочивати? А куди подів свого друга?

Їдеш відпочивати? А куди подів свого друга?
11 Лип 2019 16:19 | Новини Нікополя

Статистика показує , що понад 80 процентів вуличних тварин – це колишні домашні тварини. Частішають випадки коли люди викидають тварин , вивозячи якомога далі від будинку або ж зовсім вивозять на яке-небудь поле чи в ліс. У останньому варіанті у тварини зовсім не залишається шансу на життя і тварина вмирає в страшних муках.

Зараз літо, сезон відпусток і як раз таки , саме в цей період людям нікуди дівати своїх домашніх тварин і їм здається , що єдиним правильним рішенням це просто вигнати тварину з дому!

Людської безвідповідальності і безсердечності немає меж ! Ви спитаєте , а що робити ? Варіантів як виявляється дуже багато!

Прочитайте будь ласка перелік та оберіть для себе найбільш слушний вихід.

1. Почнемо з більш витратних варіантів: *Зооготель – це місце, де тимчасово утримуються тварини в період від’їзду їх господарів. За певну плату за вашим улюбленцем будуть доглядати, вигулювати, годувати і надавати всі необхідні послуги які ви вважаєте потрібними на вищому рівні. Займаються цим люди професіонали в своїй сфері , обізнані і з досвідом. Є тільки один мінус – це вартість! Вартість буде вища – нижче перерахованих варіантів.

2. Платна перетримка. У соціальних мережах, в газетах є безліч оголошень в яких зазначено , що люди надають свої послуги по перетримці (в домашніх умовах) ваших тварин. Ціна договірна та набагато нижча ніж в зооготелях.

3. Також не забувайте ,що є друзі , які готові прийти на допомогу. Купіть все необхідне ( їжу , засоби гігієни, ліки і т.д.) і надайте їм , щоб вони не витрачали свої гроші.

4. Якщо у близьких немає можливості на перетримку вашої тварини. Або немає до кого звернутися. Завжди можна знайти адекватних сусідів , які за певну плату допоможуть вам.

5. В соціальних мережах обов’язково є місцеві групи які присвячені тваринам , і в них, якщо пошукати , попросити про допомогу , завжди знайдуться люди , які безкоштовно допоможуть вам з перетримкою . Звичайно ж ,якщо у вас тварина не великих розмірів та не агресивна. Це все обговорюється індивідуально.

6. І звичайно останній варіант – це взяти свого улюбленця з собою. Для цього вам потрібно : мати ветеринарний паспорт , зробити щеплення. Лікар зробить у ветеринарному паспорті позначки про необхідні щеплення. Щеплення повинні бути зроблені не раніше ніж за рік і не пізніше ніж за 30 днів до подорожі. Наступне це – чипування. З його допомогою будь-який ветеринар зможе визначити, звідки втекла тварина і повернути її власнику. Не варто лякатися цієї простої операції: чіп дуже маленький, він не заподіє болю і дискомфорту тварині. Зробити чіп потрібно не менше ніж за 30 днів до вильоту, інакше можуть виникнути складнощі з оформленням документів.

Будьте людьми. Hе викидайте тварин – вони не сміття!
Автор : Лебедева Ульяна

Оставить комментарий

avatar
250