Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
8 Лип 2019 07:30

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Хорватію.

Мальовнича Хорватія пропонує туристам широкі найчистіші пляжі Адріатики в оточенні сосен і скель, хлібосольну кухню і лікування на мінеральних джерелах. Золотому правилу  «ближче до природи!» у Хорватії слідують всі, але кожен по своєму.

Хтось насолоджується приголомшливою екологією країни: найчистішим морем і пляжами, де замість безглуздих пляжних парасольок підносяться сосни, а прибережні води прозорі на десятки метрів. Хтось вибирає цілющу силу землі і води — благо, в Хорватії цілих 20 мінеральних джерел і одне родовище унікальною лікувальною нафти.

Ну , а найрадикальніші громадяни, які звикли розуміти все буквально, їдуть сюди, щоб скинути з себе лицемірні покриви цивілізації і повністю злитися з природою на одному з численних пляжів.

Столиця Хорватії  – Загреб — найбільше місто в країні, але за європейськими мірками досить компактний. В Загребі, особливо в його історичному центрі, прекрасно збереглася середньовічна архітектура. Там багато красивих палаців і соборів, зелених парків і маленьких кафе з верандами.

Дослідити місто найкраще пішки, так як по-перше, він невеликий, а по-друге, проїхати вузькими вуличками в центрі буває досить проблематично. Практично всі хорватські готелі, представлені на російському ринку. Рівень готелів, як правило, відповідає заявленій категорії. Більшість готелів — 3*, «четвірок» і «п’ятірок» мало.

Розпещені східними надмірностями турецьких «п’ятірок» туристи можуть залишитися незадоволені скромними хорватськими трикімнатними з невеликими і простенькими номерами. Подекуди немає кондиціонерів (уточнюйте заздалегідь). Анімація – тільки в готелях міжнародних “ланцюжків”, яких в Хорватії дуже мало, і російською мовою зустрічається поки що нечасто.

Хорватія вважається однією з найбезпечніших країн в Європі. Але як і у всіх людних туристичних місцях, тут є кишенькові злодії, так що варто дотримуватися елементарних правил безпеки.

Всі пляжі в країні муніципальні, вхід вільний. Пляжі Істрії, за дуже рідкісним винятком — штучні бетонні платформи, природні камені, плато або невеликі галькові лагуни.

На острові Брач розташований найпопулярніший пляж в країні – “Златні-Рат”, удостоєний Блакитного прапора. Особливість цього пляжу в тому, що він постійно переміщається: частина берега заглиблена в море, тому під впливом вітру й морського течії галька з піском «пересуваються», і берегова лінія змінює свої обриси.

На території Хорватії більше 20 термальних джерел, навколо яких побудовані бальнеологічні центри і цілі курорти. Більшість з них зосереджена на півночі і сході країни, в основному неподалік від столиці.

Сюди їдуть лікувати захворювання дихальної та нервової систем, опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, а також відновлюватися після травм і складних операцій. В країні знаходиться єдине в Європі родовище лікувальної нафти — нафталана.

Кришталево чисті води Адріатичного моря, відсутність сильних течій і розмаїття підводного світу щорічно привертають до Хорватії дайверів з усієї планети.

На завершення кілька речей, які треба зробити в Туреччині :

  • Відправитися в нічне диско-пригода на острів Хвар, де клубів і ресторанів безліч.
  • Заглянути опівдні в легендарні печери німфи Каліпсо на острові Млет. Обмерти від захвату, випливаючи з печери в ультрамариновій світиться воді.
  • Здійснити екстремальний похід на каное по каньйону річки Цетіни, що включає в себе спуск по 50-метровому водоспаду.
  • Прогулятися по лабіринтах печери Враньяче, що в 15 км від Спліта.
  • Особисто перерахувати кількість голів-портретів, якими прикрашений собор Св. Якова в Шибениці. Архітектурне диво зібрано з окремих кам’яних плит, а голів — 74.
  • Повечеряти в ресторані під відкритим небом Radmanovi Mlinice, побудованому на місці старого млина на березі гірської річки Цетины. З центру Оміша в ресторан ходить спеціальний паровозик.

 

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці “Подорож твоєї мрії” на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250