Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Богдан Хмельницький. Неймовірні історії кохання..

Богдан Хмельницький. Неймовірні історії кохання..
28 Тра 2019 09:20

Рубрика «Неймовірні історії кохання»  і  ми продовжуємо занурюватись у часи коли кохання можливо цінувалось трохи по іншому…

Сьогодні наша стаття присвячена історії відомого гетьмана Війська Запорізького, полководця, політичного і державного діяча. Це Богдан Хмельницький.

Богдан Михайлович Хмельницький народився в Суботові. Ватажок козацького повстання, в результаті якого Запорозька Січ, Лівобережжя Дніпра, а також Київ остаточно від’єдналися від Речі Посполитої. Про життя Богдана Хмельницького до 1647 року відомо дуже мало. Місцем народження вважається Суботів, як рік народження вказують або 1595 або 1596 рік. Своё навчання Хмельницький почав у київській братській школі, а після її закінчення вступив до Єзуїтського колегіуму в Ярославі, а потім у Львові. Характерно, що опанувавши мистецтвом риторики і твору, а також досконало польською мовою та латиною, Хмельницький не перейшов в католицтво і залишився вірним батьківській вірі тобто православ’я.

А от про особисте життя і тяжке кохання відомого Богдана Хмельницього читайте далі….

Коротке, але пристрасне та запальне кохання Богдана та Олени Чаплинської оповите багатьма загадками та недоведеними історичними припущеннями. Хоча, зрозумілим залишається той факт, що саме це кохання свого часу врятувало Хмельницькому життя для подальших звершень та передчасно вкоротило віку красуні Мотрони.

Олена була дружиною затятого ворога Богдана Хмельницького – Данієля Чаплинського, котрий хитрістю заволодів родинним хутором Хмельницьких та ув’язнив самого Богдана. Кажуть, що майбутній гетьман вийшов живим на волю лише через заступництво Олени, котру кликали Мотроною. Деякий час їх стосунки були таємними, але згодом закохані таки одружились. Мотрона була надзвичайно вродливою та достатньо легкої вдачі. Але, за свідченнями істориків, впала в немилість синові Богдана Тимішу. Доки батько був у військовому поході, син знайшов докази того, що Олена поводиться розгульно, знається з непевними шляхтичами та розтринькує усю родинну казну. В результаті, жінку було страчено в традиційний для того часу спосіб – повішано на воротах власної брами.  Хоч гетьман Богдан Хмельницький розумів справедливість вчинку свого сина, все ж його серце розривалось в тузі за Оленою – неймовірно вродлива та жагуча, вона була справді фатальною жінкою в житті гетьмана. Кажуть літописці того часу, що саме через велику тугу в той час Богдан і його козацтво програло битву під Берестечком.

Складні та жорстокі були часи української козацької держави у своїй визвольній боротьбі. Таким же було й кохання того часу. Тому, можливо, й цінувалось більше, ніж тепер. Козаки знали, що кожна наступна зустріч з коханою може стати останньою.

Рубрика  «Неймовірні Історії Кохання»  на сьогодні завершена. Стаття була про складне життя, наповнене тяжкими подіями відомого гетьмана Богдана Хмельницького і його єдиним хоча і таким коротким коханням Олени Чаплинської. Чи справделивою була доля до Богдана і Мотрони(як її кликали) в ті часи, ми може лише здогадуватись завдяки історії. Але відомо одне, кохання існує, навіть у самі складні часи, і коли його зовсім не чекаєш, може з’явитись в житі.

Нехай кожний відчує на собі це світле і особисте почуття. І нехай воно буде взаємним. Тож обов’язково кохайте і будьте коханими…

 Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Неймовірні історії кохання» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

З повагою, редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250