Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною…

Мандруй Україною…
30 Чер 2020 10:13

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Вилкове.

Вилкове (укр. Вилкове, рум. Vâlcov) — місто в Кілійському районі Одеської області України.Місто засноване в 1746 році як селище Липованське. Статус міста — з 1762 року. Це місто також відоме під назвою «Дунайська Венеція»  завдяки численним каналах, проритим вздовж вулиць.Місто розташоване в українській частині дельти Дунаю. Це останній населений пункт на узбережжі Дунаю перед його впадінням в Чорне море. На момент заснування селище розташовувалося в безпосередній близькості від Чорного моря. Із-за постійного висунення дельти Дунаю відстань від міста до моря по Очаківському гирлу становить понад 6 кілометрів, за даними на 2005 рік. У Вилкові розташована адміністрація Українського Дунайського біосферного заповідника, чия територія охоплює острови дельти вгору і вниз за течією Дунаю, плавні на північ по Дунаю, озера дельти і двокілометрову смугу морської акваторії вздовж узбережжя. На території Вилкова розташовані дві школи, найближчий пляж знаходиться на узбережжі Чорного моря в районі села Приморське (на Дунаї у Вилкове пляжів немає). У місті проживає близько 11 тисяч осіб. Він був заснований в 1746 році і тоді називався селом Липованським. Першими на цій території оселилися донські козаки, пізніше-представники Запорізького козацтва, що втекли від руйнівників Запорізької Січі. І зараз жителі міста дбайливо зберігають свої традиції і релігійні обряди.

Давно мрієте побачити романтичну Венецію, проте ніяк не можете накопичити на такий дорогий відпочинок? Ми хочемо вам запропонувати варіант економніше! Організуйте подорож у справжню українську Венецію-містечко Вилкове в Одеській області, де замість вулиць-мальовничі канали, а біля кожного будинку пришвартовані човни. Тут є маса цікавих природних та історичних об’єктів! Цей чудовий місто розташоване на численних зелених островах в Кілійському районі (Одеська область), у припливу могутнього Дунаю, недалеко від Чорного моря. В періоди посухи тут канали висихають і по них можна ходити пішки або їздити на транспорті.

Вилківчани живуть на штучно створених за старих часів острівцях, оточених каналами. Від будівлі до будівлі можна пройти по прокладених містках. Кожна сім’я має свій човен, який і є основним засобом пересування по Вилковому. У місті Вилкове чудово розвинене Риболовецьке та рибообробне господарство. На його території є безліч проток і каналів, які утворюють місцеві вулиці.

Крім того, тут ви побачите велику кількість милих містків, великих мостів і переходів. Дунайський біосферний заповідник — найдивовижніша природна пам’ятка Вилкове. Цей природно-охоронний комплекс на своїй величезній території площею 47 000 гектарів містить більше половини видів птахів, які зареєстровані в нашій країні.

Насолодитися мальовничими видами цього чудесного заповідного місця можна, замовивши екскурсію або домовившись з місцевими рибалками. Дунайська дельта-вважається унікальною придунайською перлиною. Крім того, вона є останньою на території Європи живий дельтою, яка продовжать рости і розвиватися і дивувати всіх своєю багатющою флорою і фауною. Рибний базар — тут можна покуштувати або придбати один з безлічі видів ароматної і смачної в’яленої або копченої рибки. Такі морські ласощі особливо припадуть до смаку любителям солоненького під пиво. Вилковское вино — не відмовте собі в задоволенні спробувати унікальне місцеве вино. Воно створено з особливих видів винограду, що росте на мулі або воді. Ті, кому пощастило випити цей приголомшливий напій, відзначають його ніжний смак в поєднанні з високою фортецею. Де поїсти у Вилковому є цілий ряд чудовий барів, кафе, піцерій і ресторанів, де можуть смачно і недорого поїсти туристи і жителі міста

Завжди є, що подивитися в Вилковому — в унікальному містечку на воді, єдиній в нашій країні! Тут ви не тільки насолодитеся найбільшим багатством грандіозної річки Європи Дунаю, але і отримаєте найнеймовірніші враження від маси оригінальних достоїнств і пам’яток міста.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250