Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
12 Чер 2020 10:30

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні ми Вам розповімо про Китай.

У Китаї у всьому відчувається розмах: Велика Китайська стіна і теракотова армія з 8000 воїнів, чайна церемонія на півгодини, сотні страв китайської кухні і цілих чотири особливих райони: Гонконг, Тибет, Макао і Тайвань.

Як не парадоксально це звучить, Китай – країна для «товстосумів». Турист з абсолютно будь-яким рівнем достатку може відчути себе тут Скруджем Макдаком і Скупим лицарем в одній особі. Наприклад, купивши для початку колекційний «Ролекс» за 10 баксів і пару «Лівайсів», але вже трохи дорожче, доларів за 12 — і без всяких зневажливих відміток «зроблено в Китаї». Потім, вдосталь потішивши самолюбство заможної людини, зайнятися собою на головному оздоровчо-відпочивальному курорті Китаю – острові Хайнань. І переконатися в тому, що фразу «не можна економити на своєму здоров’ї» сказала людина, яка явно ніколи там не була.

До того ж, Китай чудесним чином поєднує два абсолютно різних архітектурних стилі: величезні бетонно-скляні хмарочоси, що пригнічують своїми розмірами і маленькі будиночки з похилими дахами, фігурками левів і пахощами. Загалом, парадоксальна Азія в самому явному її прояві – таким постає Китай перед допитливими мандрівниками.

Китай дивно різний. Тут і величезні сучасні мегаполіси зі скла і бетону, і пляжний і гірськолижний відпочинок, і одні з кращих в світі лікувально-оздоровчих курортів. І все це різноманіття об’єднує одне: незважаючи на всю «заєвропованість» великих міст, в Китаї дуже сильні давні традиції, за якими здавна і донині живе вся країна.

Почати вивчення Китаю найкраще зі столиці — Пекіна. Це одне з найдавніших міст у світі, йому більше 3000 років. Тут безліч культурних пам’яток, палаців, храмів, музеїв та інших пам’яток, любителям екскурсійного відпочинку безумовно буде чим зайнятися. У Китаї можна зустріти цілі квартали, скопійовані з європейських міст. Наприклад, недалеко від Шанхаю є «міні-версії» Венеції (Макао) і Барселони.

«Німецьке містечко» Циндао розташоване на узбережжі Жовтого моря. Шанхай — величезний сучасний мегаполіс з усіма задоволеннями великих міст і кращим шопінгом в країні. Тут повно торгових центрів, ринків і магазинів на будь-який бюджет, саме тут продаються найкращі підробки світових брендів, які відрізнити від справжніх може тільки фахівець. Крім того, багато цікавих музеїв, та й сама міська архітектура варта уваги. Хмарочоси поєднуються зі старовинними вуличками, що залишилися від колонізаторів, а азіатська культура тісно переплетена з європейською.

Всі китайські пляжі муніципальні і безкоштовні, проте готелі на узбережжі залишають за собою право надавати платні лежаки і парасольки. Є пляжі і з платним входом, вони більш чисті, облаштовані і, як правило, охороняються.

Пляжні курорти Китаю не вважаються найпопулярнішими в світі, тому вони порівняно небагатолюдні. Найвідоміший з них — острів Хайнань. Тут чисте повітря, піщані пляжі і практично цілий рік тепле море. На березі є вся інфраструктура як для дорослих, так і для дітей, а під водою — печери, гроти і красиві мешканці, тому Хайнань також приваблює дайверів.

Китайська медицина стає все більш популярною, кількість пацієнтів з-за кордону збільшується з кожним роком. Концепція китайської медицини полягає в поєднанні медичного вчення і китайського світогляду. Людина — це всесвіт, будь-яка хвороба — це сигнал про дисбаланс, і її не можна вилікувати окремо від усього іншого організму. Це вчення засноване на гармонії жіночого і чоловічого початків, а також 5 стихій і прямої залежності здоров’я від думок і емоцій людини.

Китай – дивно різна країна, але водночас єдина у своєму різноманітті. Автентичні китайські села, природні пам’ятники і заповідники, дивовижні стародавні монастирі, музеї — все дихає стародавніми традиціями.

Китай – дивовижна самобутня країна, подорож в яку дозволить туристу відкрити для себе світ з іншого боку, дізнатися багато нового і долучитися до культури Сходу. Вирушаючи туди, потрібно враховувати, що тисячолітні традиції відбилися на соціальному житті людей.

Існує ряд правил, яких слід дотримуватися, перебуваючи в Піднебесній.

В більшості китайських ресторанів прийнято їсти традиційними паличками. Європейські прилади є не скрізь, тому краще взяти з собою виделку, ніж і ложку.

Незважаючи на те що Китай відкритий для туристів, в громадських місцях не говорять англійською та іншими європейськими мовами, тому краще мати при собі електронний перекладач або розмовник.

При спілкуванні варто уникати розмов на політичні теми.

Не слід негативно відгукуватися про культуру та історію.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250